Image 7 expanded

Montea’s CMD 2024, een succesverhaal

Ons tweedaagse evenement was inspirerend te noemen. Een divers team uit vier landen heeft Montea’s strategie en DNA getoond. Door middel van boeiende keynotes en property tours hebben 25 analisten een diepgaand inzicht gekregen in het succesverhaal van Montea.

Montea's specialistische leiders

De analisten hadden een unieke kans om de specialistische leiders te ontmoeten die Montea's visie omzetten in werkelijkheid en de toekomst van logistiek en vastgoed vormgeven. Zij zijn onze "boots on the ground" in Frankrijk, Duitsland, Nederland en België, met diepgaande expertise, klaar om Montea nog verder te laten groeien. Hun passie en expertise waren voelbaar toen ze hun inzichten, ervaringen en aspiraties deelden met de deelnemers.

Onze transgenerationele strategie

Montea’s uitgebreide landbank is een canvas voor transformatie. 75% van onze landbank is grey- en brownfields; land dat wij saneren en klaarmaken voor de toekomst. Onze transgenerationele strategie zorgt ervoor dat elke stap die we zetten bijdraagt aan duurzame groei en blijvende impact. Van het revitaliseren van verwaarloosde gebieden tot het creëren van levendige knooppunten, Montea staat aan de voorhoede van innovatie.

Trends: BCI Global

Johan Beukema, Managing Partner bij BCI Global, presenteerde inzichten over logistiek vastgoed. Beukema benadrukte dat volgens een BCI-enquête onder huurders de beschikbaarheid van magazijnmedewerkers de belangrijkste factor zal zijn bij het kiezen van een locatie in de komende drie jaar. Hij ging ook in op de verwachtingen ten opzichte van megadistributiecentra versus stadshubs. Alle details zijn te vinden in de onderstaande presentatie.

Image1 expanded

Delhaize's nieuwe e-commercecentrum

OnzeCMD leidde ons naar het ultramoderne e-commercecentrum van Delhaize, gelegen in het hart van Brussel. We zagen de luchtdichte laadperrons en unieke lichtvangers, die zelfs op de donkerste Belgische dagen daglicht binnenlaten. Hier stond ooit een theefabriek van Lipton, toen we dit land in 2008 kochten. Een andere succesvolle transformatie van een brownfield.

DHL’s luchthavenhub

Onze volgende stop was de bruisende luchthavenhub van DHL, een toegangspoort tot wereldwijde connectiviteit.

Precisie in beweging

De hub van DHL was een choreografie van precisie. Transportbanden draaiden rond, pakketten sorterend met een onvoorstelbare precisie. Heftrucks laadden containers die bestemd waren voor elke hoek van de wereld. De klok stond nooit stil, en ook niet de toegewijde teams die deze symfonie orkestreerden. Ze navigeerden door de douane, weersvertragingen en tijdzones, zorgend dat beloften werden nagekomen en deadlines werden gehaald.

Wereldhandel

Vanaf het observatiedek kregen we een glimp van het kloppende hart van de wereldhandel. De landingsbaan strekte zich uit als een levenslijn, continenten en aspiraties verbindend. De vloot van DHL steeg op, dromen en aspiraties dragend naar plaatsen die we ons alleen konden voorstellen. Op dat moment begrepen we dat we niet alleen getuige waren van logistiek; we waren getuige van de polsslag van de mondiale handel.

Wij bouwen niet alleen logisitieke centra. Wij houden de open economie draaiende.